Blog

Голова правління ДІУ Валентин Рибачук: «Обсяги іпотечного кредитування збільшено втричі»

11:42 19 Вересня in Діяльність установи
Ще у березні поточного року Прем’єр-міністр України М. Азаров поставив завдання чиновникам вдвічі збільшити обсяги іпотечного кредитування населення.
Державна іпотечна установа завдання перевиконала.

За вісім місяців 2012 року понад 748 сімей змогли придбати власне житло, використовуючи іпотечну програму ДІУ. На ці цілі Установа спрямувала близько 185 млн. грн. З початку вересня банками-партнерами ДІУ вже було надано 91 пільговий кредит для придбання житла. Таким чином, за два тижні поточного місяця ще 91 родина отримала своє власне житло. (Довідка: За весь минулий рік кількість рефінансованих ДІУ кредитів склала
лише 290).

Динаміка зростання іпотечного кредитування ДІУ дозволяє спрогнозувати збільшення до кінця року даного показника. Тобто, планується, що ще понад 200 сімей зможуть отримати у власність окреме житло.

За словами Голови правління ДІУ – Валентина Рибачука, загальна кількість кредитів, наданих громадянам за підтримки ДІУ за весь час роботи складає на сьогодні 8500 кредитів на суму понад 1 млрд. грн. (Станом на 19.09.2012 на балансі ДІУ знаходиться 5139 кредитів на суму 840 млн. грн.) Середня ставка кредитування знаходиться на рівні 13,63% річних. Середня сума кредиту – 117 тис. грн.

Також за його словами, програма Державної іпотечної установи враховує інтереси всіх учасників процесу: держави, інвесторів, забудовників, банківського сектору, але основним пріоритетом є громадяни України.

«Виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та розпоряджень Уряду стосовно забезпечення людей якісним доступним житлом, використовуючи механізми іпотечного кредитування – наша основна мета»,- підкреслив Валентин Рибачук

Він додав, що іпотечний кредит при підтримці держави, це найбільш доступний засіб для людей придбати у власність окреме житло і нові програми, які розробляються ДІУ сприятимуть і подальшому забезпеченню житлом широких верств населення.