Blog

Представники ДІУ взяли участь у круглому столі «Забезпечені іпотечні облігації – шлях до розвитку житлового фінансування».

10:04 19 Вересня in Діяльність установи
11 липня 2012 року представники Державної іпотечної установи взяли участь у круглому столі «Забезпечені іпотечні облігації – шлях до розвитку житлового фінансування». Круглий стіл організовано та проведено Агентством по рефінансуванню житлових кредитів та Проектом USAID «Розвиток фінансового сектору». У конференції прийняли участь представники НБУ, НКЦПФ, USAID, ДІУ, UCRA, Dragon Capital, УНІА, Deloitte та ін.

В рамках круглого столу обговорювалися основні тенденції ринку іпотечних облігацій в Україні та світі, питання розвитку нормативно-законодавчої бази в Україні та шляхи підтримки розвитку ринку іпотечного фінансування. Зокрема начальник Казначейства Державної іпотечної установи Зельцер Є.Р. виступив перед учасниками з доповіддю на тему: «Облігації ДІУ як ефективний інструмент залучення коштів для рефінансування банків-іпотечних кредиторів». Під час свого виступу він зазначив, що Державна іпотечна установа планує випуск іпотечних облігацій, кошти від розміщення яких будуть направлені на розвиток ринку іпотечного кредитування та підтримку банків-іпотечних кредиторів заради здешевлення кредитів на придбання житла для населення.