Blog

Інформація для позичальників за іпотечними кредитами!

10:27 14 Березня in Діяльність установи

У зв’язку з оголошенням воєнного стану на території України Державна іпотечна установа інформує позичальників за іпотечними кредитами, наданими за стандартами ДІУ, про наступне.

У разі, якщо позичальники мають достатній резерв ресурсів і можливості для сплати щомісячних платежів, ДІУ буде вдячна за виконання умов іпотечного договору та здійснення платежів згідно з графіком, встановленим договором.

Однак, з метою підтримки своїх клієнтів, які прямо або опосередковано підсилюють обороноздатність України і водночас є позичальниками за іпотечними кредитами, наданими за стандартами ДІУ, Установа не буде застосовувати будь-які штрафні санкції за несплату або неповну сплату щомісячних платежів, відповідно до діючих кредитних договорів,  через форс-мажорні обставини на період дії воєнного стану.

Шановні позичальники за іпотечними кредитами, наданими за стандартами ДІУ, у разі, якщо житло, яке придбано на умовах іпотечного кредитування, знищено або пошкоджено внаслідок дій агресора, просимо повідомити про це по можливості на електрону адресу: office@ipoteka.gov.ua.

Державна іпотечна установа продовжує виконувати свої зобов’язання по обслуговуванню іпотечних кредитів та договорів фінансового лізингу житла.

 

Разом до перемоги!

 

Фото з відкритих джерел